Seminar Pengukuhan Keluarga Islam: Cabaran Masa Kini (Siri 1)

Dewasa ini, cabaran kekeluargaan dalam masyarakat Islam semakin hebat. Pelbagai cabaran dalam dunia kekeluargaan ditempuhi seperti pornografi, LGBT dan ketagihan gajet. Tetapi, adakah ada ruang untuk mendapatkan kefahaman yang tepat dan betul bagi menangani isu seperti ini?
ย 
Oleh itu, buat pertama kalinya PERTUBUHAN MULTAQA ASATIZAH & DU’AT (MURSHID), Ahli Kluster Pembangunan Kekeluargaan Islam (KS9), Pertubuhan Islam Bukan Kerajaan di bawah Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) akan menganjurkan program SEMINAR PENGUKUHAN KELUARGA ISLAM: CABARAN MASA KINI (SIRI 1)
ย 
๐Ÿ—“ Tarikh : 23 November 2019
๐Ÿ—“ Hari: Sabtu
๐Ÿ•ฐ Masa : 8.30 pagi – 1.00 petang
๐Ÿ•Œ Tempat : Dewan Solat Masjid Jamiur-Ridhuan Jeram, Kuala Selangor, Selangor. (Google maps : https://goo.gl/maps/aJujyjb54MvgsGgp9)
ย 
Topik & Penceramah:
๐Ÿ‘‰๐Ÿผ LGBT Dalam Masyarakat Islam
Tuan Haji Hushim Bin Haji Salleh (Hushim Motivational & Counselling Consultant)
๐Ÿ‘‰๐Ÿผ Ancaman Gajet & Kecelaruan Gaya Hidup
Tuan Nor Firdaus (NF Cahaya Resources)
ย 
Penyertaan terhad kepada 1โƒฃ5โƒฃ0โƒฃ orang terawal sahaja! Usah lepaskan peluang menghadiri program ini kerana penyertaan adalah PERCUMA. Makanan, minuman dan nota turut disediakan.
ย 
โœ… Daftar segera di : http://tiny.cc/seminarkeluarga1
โœ…Pendaftaran akan ditutup pada 17 November 2019 (Ahad)
โœ… Sebarang pertanyaan boleh hubungi kami di, https://wa.me/601120801636
ย 
Ayuh hadirโ—
Pihak kami amat berbesar hati sekiranya hebahan melalui ‘share’ dibuat bagi manfaat semua. Semoga perjalanan program ini dipermudahkan oleh Allah SWT.
POSTER NGO-I (1)Comments are Closed